Fysioterapi

 

 

Fysioterapi med helheten i fokus

 

Fysioterapi är en märklig företeelse. Ju bättre jobb jag gör, desto mindre träffar jag mina kunder. I vilken annan bransch kan man skryta med att det dröjer mellan gångerna?

 

Mitt koncept bygger på att ge dig kunskap och kontroll över vad som händer med din kropp, och vad du ska göra när den drabbas av problem. På så vis kommer du successivt bygga upp en verktygslåda med redskap att ta till när kroppen ibland inte riktigt fungerar som den borde.

 

Som sjukgymnast arbetar jag företrädesvis med rörelseapparaten, dvs skelett, muskler, ligament o alla andra små pryttlar o pinaler som får kroppen att röra sig. Fast det e nästan omöjligt att titta på en del av kroppen utan att påverka en annan. Mind, Body, Soul liksom.

 

Det där att en del påverkar en annan har jag tagit vidare till nästa nivå. Jag tittar nämligen ofta på hur ryttaren påverkar hästen. Har du ont, obalans i kroppen, gamla skador som gett små störningar i din rörlighet el liknande, så kommer dessa utan prut att påverka hur du sitter och inverkar på din häst. Här ser jag det som en enorm fördel att jag har den hästbakgrund jag har. Jag kan och förstår din arbetsplats! Om jag törs jämföra mig med sjukgymnaster i stort, vågar jag påstå att det kan vara ganska knepigt att hitta en dito som kan förstå hur din kropp påverkar dig i ridningen. Med goda kunskaper om kroppen men också om ridning, hoppas jag kunna erbjuda dig en komplett tjänst som ger dig hållbar och framgångsrik ridning oavsett diciplin.

 

Tittar jag på en ryttare i arbete är det också givet att man ser hästen. Att bedöma hästen ur ett sjukgymnastiskt perspektiv är något jag gör mer och mer. I framtiden hoppas jag bli godkänd av Jordbruksverket för arbete inom djurens hälso och sjukvård. Jag får lov att arbeta med hästar redan nu, men gör då det under något som kallas för behandlingsförbudet.

 

 

Förutom ryttare med sina specifika frågor och bekymmer intresserar jag mig särskilt för;

#idrottsmedicin

#kvinnohälsa

#friskvård

#ergonomi

#veterinärmedicin.

 

Att lära mig nya saker är lite av en drog för mig. Har du ett bekymmer, tveka inte att fråga mig! Jag älskar att lösa kluringar!

 

 

JW Solutions. Johanna Wahlund. Företaget är godkänt för F-skatt. Copyright © All Rights Reserved